ACTUALIZARE VREME DE TOAMNĂ- Val de aer polar peste România. Ninsori la munte și vânt puternic în Maramureş

1139

Un val de aer polar se află în acest final de lună octombrie peste România. Prefectura Maramureș a anunțat în această dimineaţă că a plouat puternic în ultimele ore, fiind înregistrate cantități de până la 15l/mp. La munte a nins, iar vântul a avut intensificări de până la 100km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În ultimele trei ore, susţin autorităţile, a plouat pe arii extinse cumulând pe arii restrânse peste 15 l/mp, iar vântul a prezentat intensificări temporare. În zona montană înaltă a nins, iar vantul a prezentat intensificări cu viteze la rafală de peste 100 km/h, viscolind temporar zapada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În următoarele 3 ore local va ploua, iar cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15 l/mp, vântul va avea intensificări care la rafală vor depăși local 50…60 km/h. În zona montană înaltă va ninge si vantul va prezenta intensificări temporare cu viteze la rafală de până la 90…100 km/h, viscolind temporar zapada şi determinând scăderea vizibilităţii.

ACTUALIZARE

În ultimele 3 ore pe arii extinse au căzut precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona montană înaltă la altitudini de peste 1400 m a nins. Cantitatea maxima de apă a fost de 6 l/mp la Iezer. Vântul a prezentat intensificări temporare, cu viteză la rafală de până la 58 km/h la Baia Mare. 

Prefectura Maramureş a anunţat că în următoarele 3 ore pe arii relativ extinse va ploua, iar cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 10 l/mp, vântul va avea intensificări care la rafală vor depăși local 50…60 km/h. În zona montană înaltă va ninge si vântul va prezenta intensificări temporare cu viteze la rafală de până la 90…100 km/h, viscolind temporar zâpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here