ACTUALIZARE VOT- Prezența la vot creste de la o ora la alta

350

ACTUALIZARE 1

Prezenta la vot creste de la o ora la alta în Maramureș și la ora 11 se apropia de 10%.

Pana la ora 7:30 votaseră deja în Maramureș 438 de persoane. Procesul electoral a debutat în județ fără probleme la ora 07:00.

Maramureșenii cu drept de vot sunt așteptați azi, 10 noiembrie, la urne, la nivel de județ fiind constituite un număr de 438 de secții de votare. Azi, 10 noiembrie, între orele 7.00-21.00, sunt interzise comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. Votul a început încă de vineri pentru românii din afara granițelor. 

Conform prevederilor legislației în vigoare au dreptul să participe la alegerile pentru Președintele României toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, cu excepția debililor sau alienaților mintali puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Pe listele electorale permanente sunt înscriși 424911 maramureșeni cu drept de vot. Alegătorul are dreptul la un singur vot, în fiecare tur de scrutin organizat pentru alegerea Președintelui României.

Dragos HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here