ACTUALIZARE VOT 2020 MARAMUREȘ – Au apărut primele incidente electorale

879

Primele incidente electorale au început să apară în Maramureș. La Biroul Electoral Județean a fost depusă o sesizare cu privire la faptul că accesul și prezența în cabina de vot a mai mult de o persoană în timpul exercitării votului/opțiunii electorale. Sesizarea a fost direcționată către IPJ Maramureș care acum face cercetări. 

Trebuie spus, legat de această sesizare, că Legea 115/2015 prevede că „alegătorul care din motive temeinice constatate de președintele biroului electoral al secției de votare nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el. Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secției de votare sau al candidaților.

În Maramureș avem deocamdată aglomerare la secțile de votare doar la Leordina, dar există sesizări și legat de Satulung, unde se pare că s-ar da mită electorală. Poliția face verificări.

Legat de pacienții coronavirus, în Maramureș au fost depuse mai multe soliciări pentru urna mobilă. La Spitalul TBC au fost două solicitări pentru exercitarea dreptului la vot cu urna specială de către doi pacienți infectați cu COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost 11 cereri, iar la Spitalul Municipal Sighet au fost 10 solicitări.  În Maramureș prezența la vot este acum de 11,30%.

ACTUALIZARE  Cu privire la incidentele reclamate la Satulung, IPJ Maramureș spune că a fost sesizată Poliția orașului Șomcuta Mare și se fac verificări în acest moment. În Maramureș prezența la vot la ora 12 era de 13,74%, totalul votanților fiind de 58.612 alegători. Pe listele permanente au votat 56.113, pe listele suplimentare – 2420 de votanți, iar cu urna mobilă au votat 79 de maramureșeni.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here