ACTUALIZARE SCANDAL LA JUDEŢEAN – Bebeluş născut mort. Familia acuză medicii că şi-au bătut joc

38506

Scandal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare după ce familia unei tinere care a născut un bebeluş mort acuză medicii de malpraxis. Cazul este intens mediatizat pe reţelele de socializare, iar oamenii se declară revoltaţi de cele relatate.

“Am rămas cu un gust amar și complet şocată cum unii oameni depun un jurământ și omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori și asistenți care în seara de 16.09 au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om. A ajuns la urgenţe la 20.00 cu dureri, avea 9 luni și câteva zile, era termenul pentru a naște. Între timp până la ora 2.00 au monitorizat-o, copilul era bine, inima îi bătea, la ora 2.00 i s-au rupt apele, a chemat o asistentă să îi spună. Bineînțeles asistenta la țigară, pe balcon, răspunzându-i <vin imediat>. Când a venit i-a zis că Da, îi dilatată complet dar copilul nu e întors.

Au mai monitorizat-o la 6.00, când inima micuțului încă bătea pentru ultima dată. La 7.30 când s-a schimbat tura și a verificat din nou inima micuțului s-a oprit pentru totdeauna. Atunci s-au împacientat și repede au ajutat-o să nască, dar era prea târziu. A născut un înger mort din cauza nepăsării lor. Ce au ajuns să facă banii din unii oameni, să omoare îngeri și să distrugă suflete. Țin sa precizez că sarcina a decurs normal fără probleme pană în clipa în care a ajuns la ei, niște criminali!”, spun pe reţelele de socializare Ghita Romulus şi Ioana.

ACTUALIZARE

Directorul unităţii spitaliceşti, dr. Vasile Pop, a precizat, pentru Axanews.ro, că a fost deschisă o anchetă în acest caz pentru a se stabili dacă cadrele medicale se fac vinovate de ceva în acest caz, iar la final se vor dispune măsurile în consecinţă. În acest moment se face necropsia bebeluşului pentru a se vedea cauza decesului.

“Acum se face necropsia bebeluşului. Nu se ştie dacă decesul s-a produs înainte sau după expulzare. Am deschis o anchetă internă, vom studia toate documentele şi dacă vor fi vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor. Se face o comisie de anchetă, am anunţat şi Direcţia de Sănătate Publică, la fel şi Colegiul Medicilor şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a explicat Vasile Pop.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here