ACTUALIZARE REZULTATE VOT – Cine merge în turul 2. Răsturnare de situație

3964

România a votat azi, românii și-au votat azi președintele pentru următorii cinci ani. Au avut de ales între 14 candidați, unii cunoscuți, alții deloc. Diaspora a votat cu sutele de mii, semn ca votul romanilor din străinătate cântărește din ce în ce mai greu.

Maramureșul, din punct de vedere al prezenței de vot, a fost cam pe tot parcursul zilei printre ultimele județe, pragul de 40% fiind atins cu doar o oră înainte de închiderea secțiilor de votare.

Pe tot parcursul zilei sondajele electorale au arătat că locul I aparține lui Klaus Iohannis, iar bătălia cea mare se da pentru locul 2 între Barna de la USR și Dăncilă de la PSD. Aceștia doi din urmă s-au luptat în voturi până în ultima secundă înainte de a spune STOP votului în toate secțiile de votare din țară.

Primele rezultate îl arata câștigător pe Klaus Iohannis, cu 38,70%, 22% Dancila și 16,40% D. Barna. Urmeaza Mircea Diaconu cu 8,2%, Theodor Paleologu: 5,6%, Kelemern Hunor: 4,6%, Ramona Bruynseels: 2% si Alexandru Cumpănaşu cu 1,2%.

ACTUALIZARE Greu de crezut ca Iohannis va pierde în turul 2, diferența între cei doi candidați fiind una foarte mare. Surprizele pentru locul 2 nu sunt excluse, mai ales ca voturile Diasporei nu au fost luate încă în calcul.

La nivel de Maramures, prezenta la vot la inchiderea urnelor a fost de 40,68%. Au votat 172.876 alegatori, cu urna speciala au votat 1215 persoane, iar pe listele suplimentare 14.298 alegători.

ACTUALIZARE 1 Liberalii maramureșeni îl dau câștigător pe Iohannis și în Maramureș, fiind a doua victorie consecutiva a PNL MARAMURES în fata celor de la PSD. Ionel Bogdan, președintele PNL MARAMURES spune ca votul de azi demonstrează ca PSD este în Maramureș de domeniul trecutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here