ACTUALIZARE NU SCĂPĂM DE PLOI – Cod galben pentru Maramureş în următoarele ore

841

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis o avertizare de cod galben valabil până la ora 21:00. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.  În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp.

ACTUALIZARE Cod galben avem emis şi pentru zona de munte a Maramureşului, Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În următoarele 3 ore local in zona de munte a județelor Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș și izolat în rest vor cădea ploi și cu caracter de aversă. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here