ACTUALIZARE – CANICULĂ ȘI FURTUNI – Gospodării inundate în Țara Lăpușului. Noi alerte de furtună în Maramureș (FOTO)

441

Vremea continuă să fie năbădăioasă în Maramureș. Avem parte de valori termice mai ridicate decât ar fi normal pe timpul zilei, iar după amiaza „ne delectăm” cu furtuni.

Maramureșul rămâne până (cel puțin) joi seară sub o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică. Nu lipsesc din peisaj atenționările de tip nowcasting, cod galben și portocaliu, de fenomene meteo imediate periculoase. Așa s-a întâmplat și marți seară. Un cod portocaliu a dat bătăi de cap autorităților din Țara Lăpușului.

“În urma ploii abundente, Pichetul Târgu Lăpuș a intervenit pentru evacuarea apei din două gospodării, în localitatea Suciu de Sus. În sprijin s-a deplasat și un camion de la Detașamentul Baia Mare, cu o motopompă remorcabilă. De asemenea, s-a intervenit în Rohia, pentru decolmatarea unui podeț”, a declarat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Vremea în Maramureș, în zilele următoare, se va menține similară, cu maxime de până la 29-31 grade, însă temperatura resimțită va fi de până la 37 grade, ceea ce va aduce disconfortul termic despre care am mai vorbit. Partea proastă este că nopțile vor continua să fie tropicale, cu minime de 19-22 grade.

ACTUALIZARE – Ziua de miercuri a venit cu vreme deosebit de caldă pentru această perioadă și, evident, binecunoscutele avertizări de tip nowcasting. În cursul după amiezii, au fost emise două coduri portocalii, unul pentru zona Sighetu Marmației – Ocna Șugatag și unul pentru zona Baia-Sprie – Cavnic.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here