ACTUALIZARE – Baia Mare, sub cod portocaliu. Pericol de vijelii în tot județul

229

Mai multe localități din Maramureș sunt până la ora 22:30 sub cod portocaliu de vijelii. Este vorba de Baia Mare Sighet, Baia Sprie, Seini, Șomcuta Mare, Ulmeni, Tăuții Măgherăuș, Șișești, Mireșu Mare, Bârsana, Satulung, Recea, Rona de Sus, Bistra.

Tot sub cod portocaliu se află Dumbrăvița, Ocna Șugatag, Cicârlău, Budești, Fărcașa, Giulești, Călinești, Săpânța, Remeți, Remetea Chioarului, Vadu Izei, Desești, Câmpulung la Tisa, Groși, Ardusat, Sarasău, Rona de Jos, Săcălășeni, Băița de sub Codru, Băsești, Coltău, Asuaju de Sus, Gârdani, Oncești, Bicaz, Sălsig și Ariniș.

În aceste zone sunt așteptate intensificări puternice ale vântului, vijelie, grindină de dimensiuni medii, ploi torențiale și cantități de apă însemnate.

În Baia Mare cerul s-a acoperit de nori amenințători de furtună, după o zi în care erau așteptate, conform prognozei, ploi serioase care nu au mai venit. Până acum, când cerul s-a acoperit în totalitate de nori de furtună.

UPDATE Ar fi vorba de două fronturi atmosferice care au lovit puternic zonele de dincolo de Gutâi. La Sighet s-a vorbit chiar de o tornadă. Deocamdată informațiile nu au fost confirmate oficial de autorități. Nu sunt înregistrate pagube.

Dragoș HOJDA, Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here