ACTUALIZARE ATACURI MORTALE- Patru oameni omorâți într-un spital din România

83

Un pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca din județul Buzău a omorât patru oameni, rănind grav și pe alți nouă. Bărbatul a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie și le a aplicat celorlalți pacienți din salonul său și nu numai lovituri mortale.

ACTUALIZARE Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a decis trimiterea de urgență a Corpului de Control al Ministerului Sănătății pentru a verifica situația de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca.

Ministerul Sănătății a anunțat că din informațiile primite de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și de la conducerea spitalului, în jurul orei 3:30 în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul său și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei.

În urma agresiunii, au fost 13 victime, respectiv 4 pacienți au decedat, dintre care 3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău, 3 pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și 6 pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.

„În prezent, dintre pacienții care au fost răniți, 3 pacienți (doi bărbați și o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internați la UPU Spitalul Județean Buzău. Unul dintre bărbați va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca București, ceilalți rămânând internați deocamdată la Buzău. Cei 6 pacienți care au traumatisme craniene minore și faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău”, precizează Ministerul Sănătății.

Autoritățile au anunțat că în tura din noaptea trecută, in pavilionul in care s-a intamplat tragedia, au fost un medic și 7 asistenți , 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși.

„Managerul unității medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul și a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit și a reușit să alerteze personalul medical”, adaugă MS.

„Am cerut o verificare amănunțită și rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here