ACTUALIZARE 3 – SCANDAL ÎN SIGHET – O elevă, obligată de profesor să îl sărute, în faţa colegilor (FOTO – VIDEO)

7001

Caz şocant în municipiul Sighetu Marmaţiei. O elevă în clasa a noua la un liceu tehnologic a fost obligată de profesorul său să îl sărute. Scenele au avut loc în faţa colegilor fetei în vârstă de 15 ani.

Întreaga grozăvie s-a produs la Liceul Tehnologic Forestier, în timpul unei ore de limba şi literatura engleză.

ACTUALIZARE – În imaginile surprinse de colegii fetei, profesorul încearcă să o sărute şi o obligă şi pe aceasta să îi accepte avansurile. Varianta că motivul gestului ar fi legat de o eventuală evitare a corigenţei “a căzut”, întrucât tânăra învăţa bine.

“Inspectoratul Şcolar şi conducerea liceului s-au autosesizat. A fost demarată o anchetă. S-au purtat discuţii cu cadrul didactic. Acesta şi-a recunoscut fapta şi a conştientizat gravitatea acesteia. A solicitat desfacerea contractului de muncă începând cu data de 30 mai. S-au purtat discuţii şi cu eleva. Părinţii au fost anunţaţi, urmează să vină la şcoală. A fost anunţată şi poliţia. Ancheta este în derulare. A fost o faptă reprobabilă şi un incident izolat. Nu se justifică în niciun fel ceea ce s-a întâmplat într-o relaţie profesor – elev”, a precizat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

Tânăra are 15 ani, iar profesorul, aproximativ 35 de ani. El are gradul II, având o vechime de zece ani în sistem. Profesorul preda limba şi literatura engleză, fiind titular pe post.

ACTUALIZARE 2 – Întreaga întâmplare a avut loc în 29 mai. În data de 30 mai, conducerea liceului a făcut demersurile care se impuneau. “Nu putem accepta un asemenea comportament, motiv pentru care dascălul şi-a dat demisia. Nu s-a pus problema unei corigenţe, întrucât eleva este foarte bună la învăţătură. Are note de peste 8 la toate materiile. Ca urmare a acestui caz, tânăra va beneficia de consiliere psihologică. Suntem foarte vehemenţi în astfel de situaţii şi nu tolerăm comportamente deviante în mediul educaţional. Nu înţelegem ce s-a întâmplat. Eu exclud o relaţie între profesor şi elevă. Cert este că, indiferent de situaţie, un astfel de comportament este incalificabil”, a precizat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, Mariana Şteţca, directorul Liceului Tehnologic Forestier Sighetu Marmaţiei.

ACTUALIZARE 3 – Eleva este acum dusă să dea declaraţii în faţa organelor de poliţie. Ea este însoţită de părinţi şi un psiholog.

Cătă ŢINEGHE

Liviu ŞIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

2 COMENTARII

  1. Eleva nu zice …nu! Dupa imagini se pare ca sta ca mielutul .Nu se zbate,nu striga dupa ajutor la colegi.Interesant ,colegii tac,privesc si atat.Este o practica binecunoscuta in liceu?Nu a fugit nimeni la directiune,nu au sunat(colegii) la 112politie…Nici nu sti ce sa crezi. Este eleva cuplata cu profu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here