ACTIVITĂȚI EDUCATIVE – “Săptămâna Altfel”, la școala din Coltău

377

Săptămâna 15-19 aprilie a fost una deosebită pentru elevii de la Școla Gimnazială “Petofi Sandor” Coltău. Sub îndrumarea cadrelor didactice, aici s-au derulat diferite activități educative, în parteneriat cu primăria și Poliția Coltău.    

În cadrul acțiunii inițiată de învățătoarea Cristina Nistor, în colaborare cu agentul de poliție Gheorghe Tarba, copiii au aflat pe unde pot circula cu bicicleta, ce pericole pot întâlni la școală sau pe stradă și că polițistul este un prieten de nădejde, atunci când este respectată legea.

De asemenea, elevii clasei a VIII-a au participat la dezbaterea “Cum mă văd peste zece ani?”, la care au fost invitați Alexandru Bogdan Danciu și Adrian Claudiu Kantor, de la Primăria Coltău. Cei doi le-au explicat elevilor că tinerii rromi au aceleași avantaje ca și adulții, doar că trebuie să fie interesațI de tot ce le oferă educația, pe care o pot dobândi doar frecventând școala.

Școla Gimnazială “Petofi Sandor” Coltău se mândrește cu eleva Ștefania Rezmiveș, care este olimpică la Limba rromani (faza națională) și recent a obținut locul III și mențiune la concursul organizat de Catedrala “Sfânta Treime” din Baia Mare, secțiunea Icoane pe sticlă.

“Arma cea mai puternică este exemplul. Am încercat să fiu un exemplu demn de urmat pentru colegii mei și pentru toți copiii din jurul meu”, a declarat Ștefania Rezmiveș, eleva Școlii Gimnaziale “Petofi Sandor” Coltău.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here