ACȚIUNE ÎN VACANȚĂ – Activităţi antidrog la CPRU Sighetu Marmaţiei

236

Poliţiştii de prevenire nu sunt în vacanţă. După întâlnirea cu tinerii interesaţi de căutarea unei profesii de succes de la Baia Mare, poliţiştii de prevenire de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, însoţiţi de ofiţerul de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, s-au mutat la Sighetu Marmaţiei.

Considerând că fiecare trebuie să intervenim, în măsura posibilităţilor, fie că suntem părinţi, dascăli, psihologi, poliţişti sau cetăţeni de rând în informarea tinerilor cu privire la consecinţele consumului de droguri, specialiştii s-au întâlnit ieri cu copiii instituţionalizaţi la Centrul de primire în regim de urgenţă (CPRU) din cadrul DGASPC din Sighetu Marmaţiei.

Celor 30 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, le-au fost prezentate poveşti de viaţă reale ale unor consumatori de droguri, punându-se accent pe urmările devastatoare ale acestora asupra vieţii lor în general, asupra viitorului lor, acestea producând consecinţele grave în plan legal, fizic şi psihologic.

“Scopul principal al discuţiilor cu copiii a fost acela de a-i ajuta să conştientizeze că drogul niciodată nu trebuie să fie o alegere atunci când doresc să experimenteze o stare de bine, că întotdeauna există alternative sănătoase şi că întotdeauna decizia este a lor. Copiii au pus întrebări, au adus completări şi au vorbit deschis despre experienţele personale, ceea ce au văzut şi ceea ce au aflat ei de la alţi colegi. La final poliţiştii le-au urat mult succes în a găsi calea fericirii fără a apela la droguri!”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here