ACȚIUNE DE AMPLOARE – Chioșcurile și cantinele școlare din Baia Mare, luate la puricat! Alimente expirate și sancțiuni contravenționale aplicate

390

De această dată polițiștii au acționat pentru siguranța elevilor care cumpără diferite produse de la chioșcurile din incinta școlilor sau care servesc masa la cantinele unităților de învățământ.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale și pentru protejarea elevilor împotriva unor acte de comerț ilicit, cu produse expirate.

# Sancțiuni de peste 57.000 de lei!
În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 23 de puncte de alimentație publică din incinta unităților de învățământ din Baia Mare. Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

„Valoarea amenzilor a fost de 57.500 lei. Totodată, au fost confiscate 24 kg carne și produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, precum și suma de 1.436 lei în numerar”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Conform informațiilor noastre, carnea s-a confiscat de la o cantină. Celelalte produse cu termenul de valabilitate expirat sunt câteva pachete cu biscuiți.

Vom reveni cu punctul de vedere al ISJ Maramureș!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here