ACTING – Festival de teatru contemporan pentru liceeni în Baia Mare

740

Cea de-a V-a ediție a festivalului de teatru contemporan pentru tineret “Acting” se va desfășura în Baia Mare, în perioada 23-25 martie. Este cel mai important festival pentru liceeni din această parte de țară și anul acesta va reuni peste 100 de tineri din opt orașe: Mangalia, Panciu, Arad, Huedin, Cluj-Napoca, Dej, Sighetu Marmației și Baia Mare.

În concurs vor fi prezentate 12 spectacole, dar evenimentul va include, pe parcursul celor trei zile, și diverse ateliere suținute de reprezentanții Facultății de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca. Festivalul este organizat de Clubul Rotary Baia Mare și va avea ca invitat special un spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare.

“Participanții la acest festival concurează pentru Marele Premiu, dar beneficiază și de ateliere teatrale pe diferite teme, de întâlniri cu personalități din lumea teatrului sau de spectacole de teatru profesionist. Juriul festivalului este format din cadre universitare, masteranzi și studenți de la Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, regizori și actori.

Colaborarea cu această facultate de prestigiu dar și prezența reprezentanților instituție de învățământ în juriu a făcut posibilă, de-a lungul anilor, dezvoltarea proiectului într-unul de descoperire a tinerelor talente. Tânărul actor care primește premiul de interpretare are șansa unică de a intra direct la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca.
Trupele de elevi prezente la festival beneficiază de sprijinul financiar oferit de Cluburile Rotary din localitățile pe care le reprezintă”, precizează Clubul Rotary Baia Mare, organizatorul evenimentului.

“La a patra ediție a festivalului Acting de la Baia Mare am avut șansa de a câștiga Marele Premiu, care a constat în admiterea, fără examen la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, secția Teatrologie. Câștigând acest premiu am avut șansa nu doar de a urma o facultate într-un domeniu care mă pasionează încă de mică, ci șI de a cunoaște oameni cu care am legat prietenii și pe care îi apreciez sincer”, a declarat Irina Sabău Bălan, fostă componentă a unei trupe de teatru de liceeni din Cluj-Napoca.

Spectacolele vor avea loc în sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare, iar intrarea este liberă. Coordonatorul artistic al festivalului este profesorul Nicolae Weisz.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here