ACCIDENTE RUTIERE – “Şmecheraşi” fără permise de conducere depistaţi pe străzile din Baia Mare

1164

Un şofer din Baia Mare trebuie să aibă grijă, dacă ne luăm după ultimele date oferite de către IPJ Maramureş, pe lângă pietonii neatenţi, la şoferii băuţi la volan, dar şi la şmcheraşii care ies la agăţat fără a deţine permis de conducere. Partea proastă este că aceştia produc accidente rutiere în urma cărora au de suferit oameni nevinovaţi.

Un astfel de ‘şmecheraş’ a provocat un accident de circulaţie în 12 martie. Mai exact, un tânăr de 18 ani din Baia Mare s-a prezentat la sediul Biroului Rutier şi a declarat că în jurul orei 12.00 a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale. Acesta a precizat că nu s-a asigurat în momentul în care a ieşit cu autoturismul dintr-o parcare situată pe strada George Coşbuc şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe banda I, dinspre bulevardul Republicii spre bulevardul Decebal. În urma impactului autoturismul acroşat a fost apoi proiectat într-o altă maşină care era oprită pe banda a II-a, la semafor, iar apoi a ajuns în afara părţii carosabile.

Verificările efectuate de poliţişti au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi că a luat autoturismul pentru a-l conduce fără încuviinţarea proprietarului. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş arată că tot pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deţine permis de conducere sunt cercetate alte două persoane depistate ieri de poliţiştii rutieri care desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier. Este vorba de un tânăr de 19 ani din Sighetu Marmaţiei şi un bărbat de 38 de ani din Vişeu de Sus. La finalizarea cercetărilor poliţiştii vor propune măsuri legale.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here