ACCIDENTE MORTALE – Sighetu Marmației a devenit mai periculos decât Baia Mare

2540

În Maramureș există zone considerate de către Serviciul Rutier Maramureș cu risc accidentogen. Cifrele anului 2019 din ianuarie și până la această dată ne arată că municipiul de pe Tisa a devenit mai periculos decât municipiul unde avem cea mai mare concentrație de mașini din județ, adică Baia Mare.

Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș a precizat că pe locul I este municipiul Baia Mare, unde avem și cel mai mare parc auto din județ. Datele statistice arată că de la-nceputul anului și până la această dată pe raza Băii Mari s-au produs 22 de accidente rutiere grave, trei persoane fiind declarate decedate, iar alte 19 au fost rănite.

Tot legat de Baia Mare, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt abaterile pietonilor, neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept, dar și viteza.

“Principalele străzi pe care s-au produs accidentele rutiere grave sunt strada Vasile Lucaciu, Bulevardul Republicii, Bulevardul Independenței și strada Victor Babeș. Dacă ne referim la Maramureșul Istoric, zonă cu risc crescut accidentogen este Sighetu Marmației, unde în acest an avut 17 accidente rutiere grave, în urma cărora 10 persoane și-au pierdut viața, 11 persoane rănite grav și una rănită ușor. În Sighet cauzele principale sunt neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, traversarea neregulamentară, dar și viteza”, a declarat Gheorghe Goth.

Dacă ne referim la străzile cu cel mai mare risc de producere a unui accident, atunci fără doar și poate prima stradă este strada Făget, urmată de strada Dragoș Vodă și strada Ion Mihaly de Apșa.

Contactat telefonic, primarul Sighetului, Horia Scubli, a declarat că și el locuiește pe strada Făget și teribiliștii nu pot fi opriți, chiar dacă există semnalizare rutieră și chiar dacă poliția își face datoria.

“Și eu locuiesc pe strada Făget și vreau să vă spun că au fost ani în care acolo nu am avut niciun accident. Da, e adevărat, acum numărul accidentelor a crescut și noi nu avem ce să facem. Cu teribiliștii nu ai ce să faci, că nu ai cum să îi oprești să nu apese pedala de accelerație. Nici nu avem atâta poliție încât să pui la fiecare stradă un polițist. Oamenii trebuie să fie responsabili, să aibă grijă, dacă sunt pietoni, pe unde traversează strada, iar dacă sunt șoferi să fie atenți la drum. Noi am făcut tot ce a depins de noi”, a explicat, pentru “Axanews.ro”, Horia Scubli.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. Pe drumurile pe care circulam circula: biciclete, trotinete, tracroare, carute, role, mopede…….. etc., faca autostrazi, eu zic caci soferii din romania sunt un pic de eroi, nu exagerez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here