ACCIDENTE ÎN MARAMUREȘ – Camion răsturnat, mașină în pârâu și pietoni loviți (FOTO)

879

Graba și neatenția favorizează producerea de accidente de circulație pe șoselele din Maramureș. Bârsana, Borșa și Baia Mare au fost localitățile în care polițiștii și medicii au fost nevoiți să intervină în ultimele ore.

# Camion răsturnat în Bârsana
Un accident de circulație a avut loc vineri, 12 aprilie, la orele dimineții, pe raza localității Bârsana. Un șofer din Sibiu, care transporta bușteni, s-a răsturnat cu camionul. „La faţa locului au intervenit două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi unul de la Serviciul de Ambulanţă Sighetu Marmaţiei. Victima a fost conştientă pe durata întregii operaţiuni de salvare”, a spus Oana Gonczi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Polițiștii maramureșeni au demarat cercetări în acest caz. “Un bărbat de 58 de ani, domiciliat în Sibiu, care conducea un camion încărcat cu material lemnos, pe un drum lateral de pe raza localității Bârsana, nu s-a încadrat în siguranță într-o curbă ușoară și s-a răsturnat. Soferul a fost rănit și transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și nu se afla sub influența alcoolului”, a explicat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Un echipaj medical a transportat victima la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Sighetu Marmației.

# A plonjat cu autoturismul în pârâu
Joi dimineaţă, poliţiştii din Borşa au fost sesizaţi că la spitalul din oraş au fost aduse două persoane, victime ale unui accident rutier. Au fost demarate activităţile specifice de investigare, în urma cărora au stabilit că accidentul s-a produs pe strada Gârlei din oraş.

“O tânără de 27 de ani, care conducea un autoturism pe o porţiune de drum în pantă, cu o succesiune de curbe uşoare, pe fondul neadaptării vitezei a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat pe plafon, în albia pârâului Gîrlea. Două fetiţe de șase, respectiv șapte ani, care se aflau în autoturism, au suferit leziuni corporale şi au rămas internate. Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa alcoolului”, a explicat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

# Mamă și copil, loviți pe trecerea de pietoni
Un alt accident de circulație, mai puțin grav, a avut loc vineri, 12 aprilie, la scurt timp înainte de amiază, pe bulevardul Unirii din Baia Mare. O mamă și copilul ei au fost acroșați de un autoturism condus de un șofer cu dizabilități. Întâmplarea a avut loc pe trecerea de pietoni de la magazinul Maramureșul. Din fericire, nu au fost efecte nefaste.

“Accidentul a avut loc la ora 11.35. O femeie și un copil au fost atinși de un autoturism. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Maramureș s-a deplasat la fața locului și a constatat că leziunile suferite nu au fost grave. Victimele au refuzat transferul la Unitatea de Primiri Urgențe”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Alexandru Ilieș, directorul medical al SAJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here