ACCIDENT DE MUNCĂ – Un drumar a fost lovit în cap de o bucată din fier în satul Săsar

339

Un grav accident de muncă a avut loc pe raza localității Săsar, sat aparținător de comuna Recea. Un bărbat a fost grav accidentat, după ce un cablu s-a desprins, iar o bucată de fier l-a izbit în cap.

La fața locului, s-a deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) al SMURD. Acesta a preluat victima, un bărbat în vârstă de 41 de ani, și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Constantin Opriș din Baia Mare.

# S-a prins un cablu și s-a rupt cupla
Întrucât incidentul a avut loc în timpul programului de muncă, cazul a fost luat în anchetă de serviciul specializat al firmei la care era angajat bărbatul. Însă, fiind vorba despre un incident periculos, s-au autosesizat și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș. „Bărbatul este angajat al unei firme din Lăpușel, care efectua lucrări de reabilitare a unei străzi. La un moment dat, mașina de întins asfaltul s-a blocat, iar între timp, raba aducea material. Într-un moment nefericit, s-a prins un cablu și s-a rupt cupla. În acel moment, o bucată de fier l-a lovit în cap pe bărbatul respectiv. Acesta a fost transportat la spital în stare gravă, el suferind un traumatism cranio-cerebral. Bărbatul are 41 de ani și este angajat din anul 2018 la firma respectivă”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș.

# Care este procedura în astfel de cazuri
Rămâne acum de văzut care va fi rezultatul anchetei interne. Se va verifica, în fapt, când a fost verificată mașina din punct de vedere tehnic, dacă acea cuplă era veche sau a fost defect de fabricație și de ce angajatul nu purta cască de protecție. Odată ce specialiștii în securitate în muncă vor finaliza ancheta, vor trebui să trimită rezultatele la ITM Maramureș. În realitate, există niște proceduri aici, pe care trebuie să le explicăm. În cazul în care un accident de muncă se soldează cu deces, ITM Maramureș face ancheta. În cazul în care accidentul de muncă se soldează cu vătămarea corporală a angajatului, serviciul specializat din cadrul firmei face ancheta. Dacă firma nu are așa ceva, ancheta este făcută de către o firmă specializată în domeniu, cu care societatea comercială are o relație de colaborare.

Cătă ȚINEGHE

1 COMENTARIU

  1. Pacat de om !
    Da ce mult imi place mie cand mergi sa muncesti undeva ti se ia fata cu clasicul “oricine poate sa faca asta” pana se intimpla ceva groaznic .
    Esti serios ? MOFTURI ! Esti calificat ? MOFTURI ! Ceri doar decenta si un salariu cu care sa poti sa supravietuiesti ? MOFTURI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here