ACCES EDUCAŢIE – Materiale educaţionale de 30.000 lei pentru copiii maramureșeni cu probleme

215

Consiliul Judeţean Maramureş, alături de Instituţia Prefectului Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean continuă şi în acest an proiectul ”Fiecare copil în grădiniţă”, al cărui scop este acela de a asigura participarea tuturor copiilor de 3-6 ani, din grupuri dezavantajate, în sistemul de educaţie.

Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş, a precizat că valoarea estimată a sumelor necesare implementării acestui proiect la nivelul judeţului Maramureş pentru acest an, respectiv costul materialelor educaţionale pentru copiii eligibili, este de 30.000 lei, “valoare calculată pornind de la estimările Ministerului Educaţiei Naţionale pentru judeţul Maramureş, de aproximativ 1.000 de potenţiali beneficiari”.

“S-a estimat o sumă pe copil de 60 de lei pentru un an şcolar, contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş fiind de 50% din această valoare, în timp ce 50% este asigurat de către partenerul Asociaţia OvidiuRo. Sumele necesare au fost prevăzute în bugetul anului 2018 al Judeţului Maramureş“, a arătat Zetea.

Un astfel de accord de parteneriat pentru acest proiect a fost semnat de autorităţile judeţene şi în anul şcolar 2016-2017. În acest sens, Consiliul Judeţean Maramureş a alocat fonduri pentru rechizitele a aproximativ 1.316 copii provenind din familii defavorizate.

”Instituţia Consiliului Judeţean sprijină proiectele educaţionale, acestea fiind considerate o prioritate pentru Maramureş. O educaţie adecvată reprezintă o şansă în plus la o viaţă mai bună, iar educaţia copiilor noştri este extrem de importantă pentru viitorul acestui judeţ”, a concluzionat Gabriel Zetea.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here