ABUZURI – Maramureșeni puși să plătească serviciile medicale, deși aveau card european de sănătate

40

În prima jumătate din an, un număr de 12 maramureșeni s-au adresat Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, pentru că au dorit să-și recupereze banii pentru diverse servicii medicale achitate în străinătate. Unii dintre ei au fost puși la plată, pentru că nu le-a fost recunoscut cardul european de sănătate sau certificatul înlocuitor de card, lucru ce constituie un abuz din partea instituțiilor medicale respective.  

“În perioada 01.01.2020 – 30.06.2020 CAS Maramureș a emis 12 formulare E126 “Stabilirea tarifelor în vederea rambursării prestațiilor în natură” pentru asigurați care au achitat servicii medicale necesare acordate în perioada șederii temporare, pentru motivele neprezentării sau nerecunoașterii cardului european de asigurări de sănătate sau a certificatului provizoriu de înlocuire a acestuia de către unitatea sanitară de la locul de ședere.

De asemenea, în perioada 01.01.2020 – 30.06.2020 CAS Maramureș a primit un număr de 35 formulare E107 “Cerere de atestat privind dreptul la prestații în natură” și 15 formulare S044 “Cerere pentru documentul de deschidere de drepturi – ședere temporară”, prin care ni s-a solicitat eliberarea unor certificate provizorii de înlocuire a cardului european de asigurări de sănătate pentru motivul neprezentării cardului european ori a certificatului provizoriu de înlocuire de către persoanele beneficiare ale unor servicii medicale necesare pe perioada șederii temporare”, a declarat jr. Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS Maramureș.

Cristina LUP

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here