ABUZ ÎN SERVICIU – Fostul primar al Sighetului, trimis (iar) în judecată

452

Ovidiu Nemeș, fostul primar al municipiului Sighetu Marmației, nu scapă de problemele cu justiția. El a fost trimis în judecată, în stare de libertate,  de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii menționează că în cursul anului 2013, inculpatul Nemeș Ovidiu-Gheorghe, în calitate de primar, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu un avocat din cadrul Baroului Maramureș, două contracte de asistență juridică având ca obiect redactarea unei întâmpinări și reprezentarea primăriei orașului Sighetu Marmației într-o cauză civilă.

Pentru serviciile prestate, avocatul ar fi primit suma totală de 12.480 lei.
În ambele situații, edilul ar fi acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 12.480 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum de către avocatul respectiv.

Până la data emiterii rechizitoriului, Municipiul Sighetu Marmației nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș.

AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here