ACTUALIZARE – A TURNAT CU GĂLEATA – Unde a plouat cel mai mult în Maramureş. Ce ne aşteaptă în orele următoare

1446

Ultimele ore au adus ploi torenţiale, peste tot în Maramureş. Acestea au fost mai abundente către dimineaţă. Cu toate acestea, din fericire, până miercuri, 16 mai, la ora 09.00, nu s-au înregistrat inundaţii ori depăşiri ale cotelor de atenţie.

Cel mai mult a plouat în zona Codru, la confluenţa cu judeţul Sălaj. În ultimele 24 de ore, a căzut o cantitate de apă de 24,2 l/mp. Pe locul al doilea se află zona Firiza, cu 13,4 l/mp în aceeaşi perioadă de timp. Pe locul al treilea se află zona Lăpuşel, cu 12,7 l/mp. Peste deal, în Maramureşul Istoric, cantitatea de apă a fost de aproximativ 9 l/mp. În prezent, coeficientul de umplere al Barajului Firiza este de 89%.

# Vremea oră de oră
Trebuie spus că Maramureşul se află, în continuare, sub incidenţa unor avertizări venite de la meteorologi şi hidrologi. Judeţul a ieşit la ora 09.00 de sub codul galben de ploi torenţiale, însă se află sub informare meteo de instabilitate atmosferică până la ora 14.00. Conform meteogramelor, chiar şi aşa, în ciuda faptului că vor scădea în intensitate, ploile se vor manifesta până seara. În acest context, Maramureşul rămâne sub cod galben hidrologic până joi, la ora 10.00. Trebuie spus şi că unele averse se vor înregistra şi în zilele următoare.

ACTUALIZARE – Informare meteo prelungită

ANM a prelungit informarea meteo de vreme rea, astăzi, de la ora 09.00 la ora 19.00. Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină. Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 35 l/mp, conform ANM.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here