A STAT PREA MULT LA SOARE – Maramureșean cu arsură solară de gradul II la Spitalul Județean

882

Medicii dermatologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare se confruntă cu un număr crescut de pacienți care apelează la serviciile lor pentru diverse probleme specifice verii.

Iar una din cele mai grave consecințe imediate, provocate de expunerea excesivă la soare și fără a se lua măsurile necesare de protejare a pielii, este arsura solară.

“Din păcate, am tratat inclusiv pacient care a suferit arsuri de gradul al II-lea, extinse pe o suprafață de peste 40% din corp, după expunerea neconformă și excesivă la soare”, a declarat dr. Cadar Adela, medic primar dermatovenerologie. Acest tip de arsură solară afectează primele două straturi de piele și cauzează bășici dureroase și pline de lichid.

Dermatologii de la Județean s-au mai confruntat în ultima perioadă cu complicații ale înțepăturilor de căpusă și alte insecte (țânțari, albine, păianjeni), urticarii (alergii alimentare, expunere la soare etc.), dermatite de contact și micoze.

În acest sens, specialiștii recomandă folosirea substanțelor care alungă insectele, folosirea dușului înainte și după intrarea în bazin/piscină, folosirea doar a echipamentelor proprii (șlapi, prosoape, folosirea cremelor de protecție SPF 50+, respectiv evitarea expunerii la soare în intervalul 11.00 – 16.00 și în timpul utilizării unor medicamente fotosensibilizante.

FOTO ro.411answers.com

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here