A REVENIT FRIGUL – Circulație rutieră în condiții de iarnă

300

După câteva zile cu temperaturi mai degrabă de primăvară, în Maramureș a reapărut frigul. In Baia Mare noaptea trecută am avut în termometre – 4 grade Celsius, la fel și în Sighetu Marmației, respectiv -2 la Târgu Lăpuș. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naționale și județene, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Stratul de zăpadă s-a subțiat peste tot în județ, și măsoară 83 cm la Cavnic sau 66 la Firiza și Băiuț. Nivelurile și debitele apelor din județ au fost în scădere. Exploatarea amenajării Stramtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară 62 cm în Pasul Gutâi, 33 cm la Luhei, 31 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 21 cm în Baia Borșa, 20 cm în Poiana Borșa sau 15 cm la Târgu Lăpuș. Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

Vremea va fi astazi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata.

Pentru 8 februarie, meteorologii au anuntat ca vremea se va mentine apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Dimineata si noaptea, Izolat, in zonele joase se va semnala ceata.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here