A PLOUAT CU AMENZI – Poliția a stricat multor șoferi cheful de Halloween

327

Ultima zi a lunii octombrie a adus amenzi multe aplicate șoferilor din Maramureșul Istoric, dar și două accidente rutiere la care au intervenit polițiștii din Vișeu de Sus. Zilnic sunt organizate de către polițiști activităţi pentru depistarea celor care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice.

Încă de la primele ore ale dimineții zilei de 31 octombrie, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Ocna Şugatag au oprit pentru verificări mai multe autoturisme conduse pe raza de competenţă, fiind aplicate 30 de amenzi în valoare de aproximativ 10 000 de lei.

IPJ Maramureș precizează că pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare au fost reţinute patru permise de conducere şi de asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare şi tot atâtea seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat de 62 de ani, din Baia Sprie, care conducea un autovehicul pe raza localităţii Mara, chiar dacă avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.

Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au organizat și ei o acţiune, vizați fiind de data aceasta biciclistii din oras care nu se respectă regulile de circulație. În numai câteva ore, au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de circa 6000 lei.

Accidente de Halloween

Primul accident a fost cel produs la Repedea. La faţa locului polițiștii din Vișeu de Sus au stabilit că un tânăr de 23 de ani, din Poienile de sub Munte, care conducea un autoturism, pe fondul neadaptării viteze la condiţiile de drum, în curbă, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un gard. În urma impactului, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc ca urmare a faptului că cel de la volan nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Tot ieri, poliţiştii Secției Vișeu de Sus au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza comunei Vişeu de Jos. Un bărbat de 42 de ani, care conducea un autoturism, a surprins şi accidentat un pieton de 40 de ani, angajat neregulamentar în traversarea părţii carosabile. Pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Oamenii legii au stabilit că șoferul nu consumase alcool, ân schimb pietonul era beat criță, aparaatul etilotest indicand valoarea de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului. Poliţiştii continuă cercetările.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here