A DOUA ȘANSĂ – Elevii maramureșeni susțin sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

606

Elevii care nu au promovat, în sesiunea iunie-iulie, examenul de Bacalaureat 2018 și ceilalți din anii precedenți au o nouă șansă în perioada următoare, când este programată o nouă sesiune a examenului.

1.445 de elevi maramureșeni s-au încris pentru sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2018. Ei au fost repartizați în cinci centre de examen care vor funcționa la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Baia Mare, Colegiul Tehnic “Transilvania” Baia Mare, Liceul Tehnologic “Marmația”Sighetu Marmației”, Liceul Teoretic “Petru Rareș“ Târgu Lăpuș și Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” Vișeu de Sus.

La prima sesiune a Bacalaureatului promovabilitatea în județul Maramureș a fost de aproximativ 67% (64,7% înainte de contestații).

# Calendarul examenului

Conform Ministerului Educației Naționale, sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2018 se va desfășura după următorul calendar:

– 20 august: limba și literatura română (proba Ea) – proba scrisă;

– 21 august: limba și literatura maternă (Eb) – proba scrisă;

– 22 august: proba obligatorie a profilului (Ec) – proba scrisă;

– 23 august: proba la alegere a profilului și specializării (Ed) – proba scrisă;

– 24 și 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

– 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (B);

– 29-30 august: evaluarea competențelor digitale (D);

– 30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (C).

În data de 1 septembrie, până la ora 12, se vor afișa primele rezultate. Depunerea contestațiilor se va putea face doar în aceeași zi, în intervalul orar 12-16.

În perioada 2-5 septembrie se vor rezolva contestațiile, iar în data de 6 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

# Șapte elevi maramureșeni au fost eliminați în prima sesiune

Absolvenții clasei a XII-a care vor suține Bacalaureatul 2018 în sesiunea august-septembrie trebuie să respecte reguli stricte.

Se interzice candidaților să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și poșete și ei au obligația de a lăsa obiectele menționate într-o sală stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

De asemenea, se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Șapte elevi maramureșeni nu au respectat aceste reguli în prima sesiune a Bacalaureatului și au fost eliminați din examen.

Candidaților eliminați din examen nu li se mai recunosc, în sesiunile următoare, notele la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

În plus, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here