A DAT ALARMA – O cățelușă și-a salvat stăpânii din incendiu

612

În Ajunul Crăciunului, într-un apartament din Timișoara, s-ar fi putut produce o adevărată tragedie, după ce bradul împodobit a luat foc din cauza instalației de lumini. Proprietarii dormeau și nu au simțit fumul care deja inundase întreaga locuință. Puțin a lipsit ca cei doi să fie intoxicați cu fum.

Salvarea lor a fost cățelușa Bijou, care, presimțind pericolul, a început să se agite și a lătrat până când și-a trezit stăpânii, care au ieșit în mare grabă din apartament.

“Proprietarii apartamentului au chemat pompierii, sunând la numărul de urgență 112. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul a pornit de la o instalație electrică din bradul de Crăciun, extinzăndu-se și la obiectele din încăpere.

Alarma dată de Bijou le-a salvat nu doar viețile celor doi proprietari, ci și bunurile aflate în celelalte încăperi și chiar viețile vecinilor din apartamentele alăturate, deoarece incendiul a fost observat la timp și lichidat înainte de a se extinde la întregul apartament sau vecinătăți”, precizează reprezentanții ISU Timiș.

„Dacă nu ne-ar fi trezit Bijou, cred că am fi murit intoxicați cu fum”, a mărturisit emoționată stăpâna cățelușei.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here