900 DE ANGAJAȚI AU ÎNTRERUPT LUCRUL – Sindicaliștii maramureșeni, alături de greviștii din Satu Mare (FOTO)

390

Angajații societății Electrolux din Satu Mare, una dintre cele mai importante unități economice din oraș, au întrerupt lucrul de patru zile. Conducerea firmei nu acceptă mărirea de salariu de 2 lei/oră propusă de Sindicatul “Samus”, asfel că muncitorii au declanșat o grevă generală. Ei se adună în fiecare dimineață în fața societății pentru a-și exprima nemulțumirea. 

De două zile, la protest participă și alți sindicaliști din țară. Printre aceștia se numără și Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, Nicolae Mureșan și Liviu Pop, vicepreședinte și secretar general al aceluiași sindicat.

“A venit momentul să dovedim că există solidaritate între sindicaliști. Angajații de la Electrolux au revendicări decente și noi îi susținem. Am solicitat și prefectului de Satu Mare să convoace Comisia de Dialog Social pentru a media conflictul. De asemenea, Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, a trimis o scrisoare Ambasadei Suediei, țară unde se află sediul central al firmei Electrolux”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș.

Greva generală de la Electrolux Satu Mare continuă. Mâine sindicaliștii vor purta în piept mărțișoare cu simbolul “2 lei/oră”, mărirea salarială pe care o cer angajații firmei.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here