7-8 SEPTEMBRIE – O nouă ediție a festivalului internațional coral “Liviu Borlan”

578

Municipiul Baia Mare va găzdui, în perioada 7-8 septembrie, cea de-a opta ediție a festivalului internațional coral “Liviu Borlan”. La evenimentul organizat de Asociația “Prietenii Armoniei” și Corala Armonia vor participa coruri din Bulgaria, Italia, Polonia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România.

Din juriul festivalului fac parte reprezentanți ai Colegiului de Arte Baia Mare, academiilor de muzică din București, Cluj-Napoca și Iași, dar și specialiști din Lituania, Estonia și Polonia. Președintele juriului este Voicu Enăchescu, dirijorul corului “Preludiu” din București, președintele Asociației Naționale Corale din România. Directorul festivalului este prof. Mihaela Bob Zăiceanu, dirijoarea Coralei Armonia, iar director artistic Andrea Angelini (Italia), care este și observator internațional din partea Federației Internaționale de Muzică Corală.

Festivalul-concurs debutează vineri, 7 septembrie (ora 16), la Casa Tineretului din Baia Mare, ziua urmând să se încheie cu un recital susținut de Corala “Preludiu” (dirijor Voicu Enăchescu).

Sâmbătă, la ora 12.30, la Casa Tineretului, va avea loc lansarea cărții “Maramureșul muzical” (autori Lotica și Simion Vaida).

Premierea și spectacolul de gală vor avea loc în aceeași zi, de la ora 15, la Biserica “Sfânta Cruce” din Baia Mare. Concurenții se vor deplasa, pe jos, împreună spre biserică, în cadrul unei parade a costumelor.

Intrarea spectatorilor la festivalul “Liviu Borlan” este liberă.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here