60ANIVERSAR – Plachete pentru Generația de Aur a Ansamblului Folcloric Transilvania

339

Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” a scris istorie, a dus numele Maramureșului peste tot prin lumea asta, dansurile și tradițiile moroșenești fiind unice. Pe la această instituție de cultură de-a lungul celor șase decenii de activitate s-au perindat mulți dănțăuși, artiști vocali și instrumentali, dar și oameni care duceau greul, dar din spatele cortinei.

Tuturor acestora le-au fost recunoscute meritele în acest final de martie printr-un eveniment dedicat în totalitate celor care au pus temelia a ceea ce toată lumea cunoaște astăzi drept Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”.

Întalnirea festivă #60Aniversar s-a bucurat de prezența a numeroși artiști pensionari și foști angajați ai instituției de cultură care sărbătorește, în această perioadă, 60 de ani de activitate neîntreruptă în slujba culturii și artei tradiționale românești.

„Fără acești artiști, noi astăzi nu am fi existat. În toți acești ani la care au fost părtași au ars pe altarul culturii și al artei, pentru ca noi să putem să ne simțim cu adevărat artiști. Numeroasele concursuri la care au participat și au caștigat importante premii au adus prestigiu instituției și județului Maramureș. Data de 19 martie este ziua în care Sfatul Popular al Regiunii Baia Mare a hotărât să înființeze această frumoasă instituție”, a declarat Iuliana Maria Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.

În replică, conducerea județului a recunoscut că nu există acțiune culturală a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată în județ, în țară ori peste hotare, la care Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” să nu fie partenerul de nădejde al CJ Maramureș.

“Felul în care au reușit să facă performanță într-un domeniu atât de dificil constituie un model pe care generațiile tinere de artiști care activează în prezent în cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” îl urmează”, a precizat Gabriel Zetea, liderul administrației județene.  Celor prezenți în sala “Bogdan Vodă” din Palatul Administrativ din Baia Mare le-au fost acordate diplome onorifice și plachete aniversare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here