3 IN 1 ÎN MARAMUREȘ – Și căldură mare, și disconfort termic, și instabilitate atmosferică

375

Așa cum AxaNews.ro a anunțat încă de marți, vom avea parte de căldură mare în Maramureș, în zilele următoare. Până cel puțin în 14 iunie, ora 23.00 (mai mult ca sigur că informarea se va prelungi sau chiar transforma în atenționare pe coduri de culori), vom avea, “în meniu”, disconfort termic (efect și al umezelii ridicate), dar și episoade cu instabilitate atmosferică.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here