2020- Ajutoare prioritare pentru agricultura anului viitor

319

Schemele de plată pentru mediu și climă, pentru combaterea schimbărilor climatice sunt anunțate ca fiind, pentru anul viitor, ajutoarele cu cea mai mare valoare din agricultură. De asemenea, ajutoarele europene care să-i atragă pe tineri în agricultură și să-i mențină în acest domeniu vor beneficia de alocări mai mari.

Prioritatea generală a Parlamentului este să abordăm problema schimbărilor climatice și să o combinăm cu posibilitățile de a crea noi locuri de muncă și de a consolida competitivitatea economiei noastre. În acest moment, nu se atinge obiectivul de 20% cheltuieli legate de climă din totalul bugetului pentru 2014-2020, așa cum și-a dorit UE. Acest lucru se datorează cheltuielilor relativ scăzute legate de climă în 2014, pe care nu se pot compensa. Parlamentul dorește să contribuie în mod semnificativ la inovație, cercetare și tehnologii noi, ecologice, cu bugetul anului viitor. Europarlamentarii susțin digitalizarea, deoarece pentru cercetarea în domeniul climei, este nevoie de instrumente digitale bune. Digitalizarea nu numai că ajută la atingerea obiectivelor climatice ale UE, ci și permite să îmbunătățim cercetarea în cazul bolilor grave sau metodelor agricole mai eficiente. Se dorește a oferi bani universităților și institutelor de cercetare care efectuează acest tip de cercetare și care colaborează cu succes cu industria. Combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului continuă să fie prioritare în politica agricolă comună și dezvoltarea rurală, cu programul LIFE+, care are succes. Al treilea pilon este politica de dezvoltare, cu care se dorește a reduce în continuare sărăcia, dar care abordează și probleme precum eliminarea deșeurilor și a plasticului din oceane.

Forța de muncă a tinerilor este prioritară

Cu instrumentele bugetare existente se poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de climă, de exemplu sprijinind utilizarea surselor de energie regenerabile în țările în care acestea ar putea ajuta la rezolvarea problemei energetice. De asemenea, europenii doresc să crească sprijinul financiar pentru inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, care a avut mult succes. Rata șomajului în rândul tinerilor este în scădere, iar acest program îi ajută pe tineri să-și găsească de lucru. De asemenea, se lucrează la creșterea finanțării pentru Erasmus+, pentru a oferi mai multor tineri posibilitatea de a studia în străinătate.

V. Gherman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here