HANDBAL – Doi portari noi la CS Minaur: Adrian Țenghea și Aliaksandr Merkelau

852

Adrian Țenghea și belarusul Aliaksandr Markelau vor fi cei care vor apăra poarta Minaurului în noul sezon competițional. CS Minaur i-a transferat pe cei doi jucători, urmând ca ei să se alăture lotului băimăren la începerea perioadei de pregătire.

Adrian Țenghea, convocat de multe ori în echipa națională de seniori, este cunoscut publicului iubitor de handbal din România, însă Aliaksandr Markelau este la prima sa experiență cu țara noastră. În vârstă de 24 de ani, Markelau este un talent al școlii de handbal din Belarus, începându-și cariera la echipa HC Dinamo Minsk, formație alături de care a câștigat și campionatul național al Belarusului în anul 2013 și cu care a participat la două ediții ale Cupei EHF. Cariera handbalistică și-a continuat-o mai apoi la clubul rus St. Petersburg HC și în Turcia la Goztepe Hentbol. Talentul său a fost recunoscut și de către antrenorii echipei naționale de juniori din Belarus, tânărul portar fiind o prezență constantă.

„Ne-am dorit să aducem jucători tineri cu experiență. Atât Adrian Țenghea cât și Aliaksandr Markelau sunt doi tineri care aduc un plus valoare echipei pe care am pregătit-o pentru noul sezon competițional. Ne bucură faptul că au ales să lupte alături de noi în drumul spre performanță”, a spus Ionuț Marta, directorul general al CS Minaur Baia Mare.

Adrian Țenghea vine în vestiarul Minaurului de la HC Vaslui. În cariera sa a mai evoluat la Potaissa Turda, Steaua București și Energia Pandurii Târgu Jiu. În momentul în care s-a parafat transferul la Minaur Baia Mare, tânărul portar a avut și un mesaj pentru suporterii echipei.

„Mă bucur că am reușit să ajung la acest club. Baia Mare este o echipă cu o mare tradiție în handbalul românesc și sunt bucuros că pot face parte din această familie. Vreau să facem performanță și sunt sigur că putem reuși acest lucru în sezoanele urmatoare. Aștept cu încredere să începem pregătirea și sper să fiți alături de noi ca și până acum”, a spus Adrian Țenghea, noul portar al echipei masculine de handbal CS Minaur. (minaur.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here