11.000 DE PUIEȚI – Împădurire masivă în împrejurimile orașului Baia-Sprie

142

Primăria Baia Sprie în parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie plantează în acest an în pădurile din zona orașului 11000 de puieți din pepinierele Direcției Silvice Maramureș.

În planul de activități pe acest an se prevăd împăduriri integrale pe o suprafață de 16.000 metri pătrați cu un număr de 8000 de puieți în zona Mogoșa și acțiuni de completare cu 3000 de puieți în zona Gutin.
De asemenea se vor desfășura acțiuni de întreținere pe o suprafață de 50 de hectare, acțiuni care prevăd revizuirea plantațiilor, descopleșirea speciilor forestiere de specii lemnoase și ierboase în regenerări artificiale și regenerări naturale.

„Protecția pădurilor și a mediului înconjurător este o prioritate reală a administrației locale. Acestea reprezintă un patrimoniu inestimabil pe care e necesar să-l administrăm responsabil”, spun reprezentanții Primăriei Baia-Sprie.

Prin proiectul inițiat de Primăria Baia-Sprie, depus la Centrul Județean APIA Maramureș și semnat în anul 2019, pădurile aflate în proprietatea orașului vor fi protejate în următorii cinci ani. Se garantează astfel integritatea pădurilor și se instituie “ zone de liniște “ pe o suprafață de 2.337,49 de hectare, în zonele Chiuzbaia – Baia-Sprie – Șuior.
„Acțiunile și proiectele demarate în 2019 și continuate în 2020 reprezintă pentru comunitatea noastră un câștig major în domeniul serviciilor climatice, de conservare a patrimoniului verde și a calității pădurilor din orașul nostru”, adaugă reprezentanții Primăriri Baia-Sprie.

„Prin natura meseriei mele (am lucrat 12 ani la Parcul Natural Munții Maramureșului) sunt pasionat de munte, de tot ce are mai frumos natura. Am făcut din protejarea ei un obiectiv personal pe care, pe parcursul celor doi ani de mandat, consider că l-am atins. Nimic mai important decât protejarea a ceea ce ne face viața în orașul nostru mai frumoasă și mai pitorească”, adaugă primarul Alin Sebastian Bîrda.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here