MITINGUL EPUIZĂRII - Cadrele medicale ies în stradă, sătule de balbele politicienilor

Sindicaliștii Sanitas vor ieși azi în stradă, începand cu ora 11.00 și vor picheta sediul Guvernului. Cadrele din sistemul sanitar și asistență socială vor fapte concrete, nu ”balbele” factorilor de decizie.

MITINGUL EPUIZĂRII - Cadrele medicale ies în stradă, sătule de balbele politicienilor
Angajații din sistemul sanitar ăi de asistență socială sunt nevoiți să-și lase la o parte pentru cateva ore munca și să protesteze, în plină pandemie de coronavirus, pentru a arăta guvernanților că trebuie să se schimbe ceva.
”Marți, 3 noiembrie 2020, la ora 11.oo, Federația SANITAS pichetează Guvernul României într-un ultim gest de conștientizare a factorilor responsabili că așa nu se mai poate! Protestul SANITAS se va desfășura sub denumirea ”Mitingul Epuizării” pentru că ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonrate, deciziile politice luate fără consultarea paternerilor sociali!
Membri noștri, salariați în sistemul sanitar și în sistemul de asistență socială sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizați cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac față luptei cu virusul ucigaș din cauza stresului la care sunt supuși, stres care le slăbește capacitatea de apărare!
Pacienții noștri sunt epuizați de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2. Societatea în întregime este și ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârșite ale factorilor de decizie în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel național!”, precizază reprezentanții Sanitas Romania, într-un comunicat de presă.