MISTER? - Nou-născuții din mame cu Covid, neinfectați

Cu ocazia Zilei Prematurității, celebrată ieri, specialiștii neonatologi arată că au avut mai mulți nou-născuți din mame confirmate cu COVID-19, care nu s-au infectat, relatează Agerpres.

MISTER? - Nou-născuții din mame cu Covid, neinfectați

Conform speciliștilor, este încă un mister cum de micuții au scăpat neinfectați, dar în același timp atrag atenîia că există riscul să se infecteze după naștere. De aceea, măsurile de proitecție sunt în continuare esențiale.

"Din fericire, nu am avut nici un nou-născut, fie prematur, fie născut la termen, diagnosticat cu COVID-19. Au fost însă peste 40 de mame diagnosticate COVID-19 pozitiv care au născut la noi în maternitate, cele mai multe în ultimele 2-3 săptămâni. Suntem însă precauţi, testăm aceşti copii mai ales pentru că, din păcate, experţii din întreaga lume nu au reuşit să excludă riscul de transmitere a infecţiei intrauterin sau la naştere de la mamă la copil. Au fost descrise în lume astfel de situaţii, unele afectări fiind chiar serioase mai ales datorită asocierii cu prematuritatea, în care se presupune că transmiterea virusului SARS-CoV-2 a avut loc fie intrauterin, fie în timpul naşterii", a explicat medicul Maria Livia Ognean, şeful Secţiei de Neonatologie şi coordonator Terapie Intensivă Neonatală în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, conform Agerpres.

A.H.