MISIUNE ÎNDEPLINITĂ - Darurile promise au ajuns la un copil sărman din Rohia

Despre povestea lui Vlăduț am scris nu demult. Băiatul de nouă ani locuiește în Rohia, alături de mama și bunica lui.

Despre povestea lui Vlăduț am scris nu demult. Băiatul de nouă ani locuiește în Rohia, alături de mama și bunica lui.

Cătălin Jurj, un tânăr băimărean aflat în interes profesional în magazinul din sat, a rămas impresionat de gestul băiatului de a saluta vânzătoarea la întoarcerea de la școală, dorind să-l cunoască mai bine.

Băimăreanul a văzut și înțeles rapid nevoile băiatului din Rohia, făcându-i cunoscută povestea.

Promisiunile au fost finalizate în ajunul de Moș Nicolae

Spre uimirea și mulțumirea băimăreanului, oamenii s-au mobilizat rapid, și într-un timp relativ scurt dorințele și nevoile lui Vlăduț au fost finalizate. S-a adunat suma de 12.000 de lei, bani cu care tânărul a bifat tot ce și-a propus pentru familie. Misiunea a ajuns la final tocmai în Ajun de Moș Nicolae. „După trei săptămâni de discuții, dat telefoane și uneori multă oboseală atât fizică cât și psihică, am reușit să bifez tot ce mi-am propus să realizez pentru băiat. Datorită donatorilor, Vlăduț se bucură de următoarele lucruri: o baie nouă și curată (fără vas wc, întrucât n-au dorit să aibă în casă, doar în curte), un laptop Lenovo cu toate accesoriile necesare (rucsac, căști și mouse), un abonament la internet plătit în avans pe 14 luni, o periuță de dinți electrică, o ladă frigorifică Zanussi, pâinea necesară pentru un an, plătită în avans la magazinul din apropierea casei, o bicicletă (mountain bike), lemnele necesare pentru iarnă, dar și 2000 de lei. Banii au intrat deja în posesia mătușii lui Vlăduț, ea fiind cea care se implică în educația acestuia. Cu bănuții respectivi îi vor fi asigurate cele necesare pentru școală și nu numai în perioada următoare”, a spus tânărul, din Baia Mare.

De asemenea Cătălin le mulțumește tuturor donatorilor care au decis să contribuie cu bani pentru necesitățile lui Vlăduț. „Vreau să-i mulțumesc din suflet lui Mihai, omul care mi-a fost alături în permanență, și, mai presus de toate, vă mulțumesc vouă! Să fim mai buni! Nu doar de Crăciun...”, spune tânărul în încheiere.

 V.R.