MIREȘU MARE - Canalizare, gaz și coronavirus

În comuna Mireșu Mare se derulează proiecte importante pentru comunitate.

MIREȘU MARE - Canalizare, gaz și coronavirus

Continuă lucrările la proiectul privind rețeaua de canalizare menajeră și racorduri de canalizare în satele Mireșu Mare, Iadăra, Remeți pe Someș, Tulghieș. După cum declară primarul Ioan Mătieș, mai bine de 80% din lucrare este gata! În plus, au sosit echipele furnizorului de aparatură și utilaje din Germania pentru a veridica și preda stațiile de pompare.

“Este cel mai mare proiect din fonduri guvernamentale de când am devenit primar al comunei Mireșu Mare. Din valoarea totală de aproape 28 de milioane de lei, circa 98% din bugetul proiectului provine de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2)”, spune primarul.

De asemenea, s-au făcut pași importanți pentru racordarea la rețeaua de gaze în comuna Mireșu Mare. După discuțiile cu Ministerul Energiei și ANRE, a avut loc inspectarea și verificarea în vederea preluării spre exploatare a conductelor de la constructor.

S-a realizat inspecția în satul Tulghieș, în perioada următoare fiind preconizată efectuarea operațiunii în restul satelor.

În altă ordine de idei, un angajat al Primăriei Mireșu Mare a fost depistat cu noul coronavirus. Un al doilea angajat este suspect și se află în izolare.

“Din aceste motive, fac un apel la dumneavoastră: să nu vă deplasați la Primăria Mireșu Mare pentru orice nevoie de acte sau informații, ci să ne contactați telefonic la numerele de pe site-ul nostrum: mireșu-mare.ro.

De asemenea, țin să anunț că procedurile de telemuncă pentru angajații Primăriei vor fi extinse. Încercăm să reducem, pe cât posibil, contactul cu alte persoane și riscul de a răspândi virusul.

În încheiere, reiau apelul meu către toți locuitorii comunei Mireșu Mare pentru: calm și tratarea cu seriozitate a situației; informarea numai din surse oficiale, pentru a evita știrile false și mesajele panicarde, alarmist; disciplină în respectarea regulilor și normelor de distanțare fizică; solidaritate în lupta împotriva noului coronavirus”, transmite Ioan Mătieș.

I.V.