MIRCEA CIRȚ - Treaba mea este binele băimărenilor

Primarul Băii Mari este contrat încă o dată de Mircea Cirț, consilier local PNL.

MIRCEA CIRȚ - Treaba mea este binele băimărenilor
Consilierul PNL Mircea Cirț a răspuns mai multor întrebări puse de o publicație controlată de actualul primar al Băii Mari, din dorința de a informa corect cetățenii orașului.
R: În ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, la punctul de pe ordinea de zi privind centura ocolitoare, ați votat împotriva reabilitării ei. Cum vă justificați acest vot și totodată cum comentați reproșurile colegilor dumneavoastră de partid privind acest vot?
Mircea Cirț: Este falsă afirmația dvs.! Eu am votat cu DA, si chiar am felicitat inițiativa CJ MM pentru acest ”Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru realizarea in asociere cu Consiliul Judetean Maramures a obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Baia Mare” Această inițiativa este parte a programul lui Ionel Bogdan PNL, am promovat acest proiect in campania electorala la alegerile locale si acum se fac pași. Faptul că primarul Băii Mari caută sa-și refacă imaginea atribuindu-și potențialul de imagine, o știe toată lumea.
Nu este adevărată afirmația dvs. prin care spuneți de ”reproșuri ale colegilor mei de partid”. Nu au fost motive de reproș.
R: Este adevărat că se dorește excluderea dumneavoastră ca domnul Tâgârlaș să poate fi numit viceprimar?
Mircea Cirț: Nu este adevărat. Vă informez ca domnul Tâgârlaș este candidat la Senat si vă invit să-l votați pe data de 6 Decembrie, pe lista candidaților PNL!
R: Având în vedere rezultatul obținut la alegerile locale (cel mai mare rezultat al unui candidat PNL la funcția de primar al municipiului), de ce nu sunteți propunerea partidului pentru funcția de viceprimar?
Mircea Cirț: După cum știți, peste o săptămână avem alegerile parlamentare si pană atunci sunt alte priorități. De altfel, primăria poate funcționa si fără viceprimari multă vreme. Sunt convins ca ulterior se vor găsi cele mai bune soluții pe care Consilierii locali le vor vota.
R: În timpul campaniei electorale ați fost un adevărat opozant împreună cu PNL Baia Mare al primarului ales Cătălin Cherecheș. Ce părere aveți despre înțelegerile avute de acesta cu colegii dumneavoastră de partid?
Mircea Cirț: In războaie, la vânătoare si in campanii electorale se minte cel mai mult. Am constatat ca la unii nu se mai termină campania electorală si continuă să mintă mult si bine pentru că este cine sa-i creadă.
R: Este tot mai vizibil blatul dintre domnul primar și PNL Baia Mare, cum comentați acest subiect?
Mircea Cirț: Eu nu am treaba cu blaturile si bârfele, am treaba cu binele cetățenilor Băii Mari. Aș fi mai pregătit să vă răspund legat de viziune si strategie de dezvoltare economică a orașului. PNL Baia Mare are maturitatea sa învețe din trecutul nefericit cu actualul primar, așa că nu desconsiderați echipa PNL.
R: Este adevărat că doriți să vă dați demisia din PNL?
Mircea Cirț: Categoric nu și pot să vă spun că ne înțelegem bine, ne consultăm și schimbăm opinii permanent. Așadar, nu am motive de demisie, doar ce mi-am început rolul in slujba cetățenilor. Chiar mă credeți așa slab să dau bir cu fugiții? Doar știam ce mă așteaptă. Voi si primarul nu știați cu cine aveți de a face. Toată lumea știe că trebuie ridicate standardele la Consiliul local, respectiv la Primăria Baia Mare. Pai cine sa o facă dacă nu Mircea Cirț? ????