MINIVACANȚĂ - Ninsorile dau bătăi de cap șoferilor

Ultimul weekend al lunii noiembrie aduce ninsori în Maramureș, prin urmare șoferii trebuie să conducă extrem de atent,să fie precauți la volan, asta pentru a nu avea probleme.

MINIVACANȚĂ - Ninsorile dau bătăi de cap șoferilor

„Având în vedere condițiile meteorologice prognozate, polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. Inspectoratul de Poliţie al județului Maramureș vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie-climatizare!”, spun polițiștii maramureșeni.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. În plus este obligatorie respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

 H.D