MICII FERMIERI - Planul de salvare a produsului românesc

Ministrul agriculturii, Adrian Oros a anunțat miercuri că sprijinirea micilor fermieri să-și valorifice producția, ar urma să fie rezolvată printr-un program anunțat de acesta, arată Agroinfo

MICII FERMIERI - Planul de salvare a produsului românesc

Ministrul agriculturii, Adrian Oros a anunțat miercuri că sprijinirea micilor fermieri să-și valorifice producția, ar urma să fie rezolvată printr-un program anunțat de acesta, arată Agroinfo.

„Avem un program prin care vom înființa o rețea națională de colectare, depozitare, distribuție și promovare a produselor românești, prin construirea a opt depozite mari, regionale, în fiecare regiune de dezvoltare, care să aibă și rolul de a adăposti rezerva strategică, rezerva de stat, pentru că nu știm ce vremuri vor veni, în același timp, în jurul acestor depozite să se lege toate depozitele fermierilor sau procesatorilor și mici și mari, astfel încât cine dorește să valorifice produsele prin această rețea de produse românești să aibă posibilitatea să o facă”, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros.

Înființarea acestei rețele ar urma să fie sprijinită financiar din Programul de reziliență și relansare economică, pentru care se va semna contractul la 1 decembrie 2020, conform anunțului făcut de șeful MADR. Rețeaua ar urma să colecteze de la micii fermieri, și chiar de la marii fermieri, de la legume până la carne, lactate. Pe lângă acest plan ambițios, ministrul agriculturii a anunțat că produsele din fermele locale, de la micii fermieri, pot fi achiziționate de primării, fără licitație, printr-o modificare făcută la legea achizițiilor publice.

V.R.