MICA VIENĂ - Timișoara, pe lista orașelor de vizitat în 2021

Publicația britanică „The Independent” a inclus Timișoara pe lista orașelor alternative de vizitat în anul 2021.

MICA VIENĂ - Timișoara, pe lista orașelor de vizitat în 2021

Publicația britanică „The Independent a inclus Timișoara pe lista orașelor alternative de vizitat în anul 2021.

Echipa The Independent a selectat nouă orașe europene care pot atrage atenția celor care doresc să călătorească.Este vorba despre orașele Jerez de la Frontera din Spania, Rijeka din Croația, Wroclaw din Polonia, Sète din Franța, Lahti din Finlanda, Cork din Irlanda, Timișoara, Düsseldorf din Germania și Braga din Portugalia.

Jurnaliștii menționează despre singurul oraș românesc din listă că are o istorie bogată și este un mare melanj de culturi.

„Aflat pe malul nordic al râului Bega, orașul Timișoasa este uneori numit „Mica Vienă” datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate și a melanjului de culturi care și-au lăsat amprenta”.

„Romanii, tătarii, turcii, austriecii și germanii pot fi recunoscuți în stilul orașului. Găzduiește deja spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în contextul în care se pregătește pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”.

Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii 2023, faţă de anul 2021 cum era iniţial programat. Amânarea a survenit din cauza pandemiei de Covid-19. Acelaşi titlu onorific, acordat de Parlamentul European, l-au primit oraşele Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria).

V.R.