METODĂ INTERZISĂ - Trei pescari maramureșeni, probleme cu legea

Au folosit o metodă ilegală de pescuit.

METODĂ INTERZISĂ - Trei pescari maramureșeni, probleme cu legea

Trei pescari cu un comportament suspect au atras atenția unui echipaj de jandarmerie din Sălaj. În urma verificărilor, trei bărbați cu vârste între 24 și 33 de ani, domiciliați în județul Maramureș, au fost depistați în timp ce pescuiau prin metoda interzisă numită „greblare”.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe malul drept al râului Someș, în apropierea localității Cheud, comuna Năpradea (jud. Sălaj).

"În cauză, jandarmii au întocmit de acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. „j”, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte găsită a fost predată reprezentantului A.J.V.P.S. Sălaj. Actele de sesizare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor", informează reprezentanții IJJ Sălaj.

M. S