METEO - Zile reci și nopți geroase in Maramureș

Meteorologii au dat publicității prognoza meteo valabilă pentru Regiunea Maramureș până către finalul lunii noiembrie. Săptămâna aceasta este plină cu soare, dar cui temperaturi de toamnă, în timp ce ploile sunt anunțate pentru săptămâna care vine.

METEO - Zile reci și nopți geroase in Maramureș

Estimarea Administrației Naționale de Meteorologie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze
pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice, fiind indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ANM arată că maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13...14 grade în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va depăși ușor 0 grade în această săptămână, iar în cea de a doua va
coborî sub pragul de îngheț și se va situa în general între -1 și -3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată  săptămâna viitoare.