MEMORIILE LUI OBAMA- Cine a făcut o impresie bună și cine nu?

După succesul autobiografiei „Povestea mea”, a Fostei Prime Doamne, care a devenit rapid una dintre cele mai populare memorii de ordin politic din istorie, cu peste 10 milioane exemplare vândute la nivel global, fostul Președinte american, în cartea, Barack Obama’s Memoir și-a expus părerea despre marii conducători politici.

MEMORIILE LUI OBAMA-  Cine a făcut o impresie bună și cine nu?

Fostul președinte american, îl compară pe conducătorul rus, Vladimir Putin cu un „șef de secție” dur din Chicago și îl descrie pe fostul președinte francez Nicolas Sarkozy ca fiind plin de „retorică exagerată” în primul volum al memoriei sale.

El continuă: „Putin mi-a reamintit, de fapt, de genul de bărbați care reflectă un personaj dur, insensibil, care a considerat mita, frauda și violența ocazională, instrumente legitime ale comerțului”.

Liderul german, Angela Markel, este menționată ca fiind onestă, amabilă și riguroasă în exprimare. Fostul președinte, a fost la început sceptic, din cauza retoricii și rigurozității abordate de cancelara Germaniei.

„Nu m-am ofensat, considerând că, în calitate de lider german, aversiunea față de o posibilă demagogie, era probabil un lucru sănătos”.

Fostul prim-ministru indian, este descris ca fiind: „înțelept, îngândurat și onest”.

Domnul Singh, a fost un „tehnocrat de sine stătător, care a câștigat încrederea oamenilor, aducând un nivel de trai mai ridicat și menținând o reputație bine câștigată pentru că nu este un politician corupt”, menționează fostul președinte al SUA, Barack Obama.

B.N