MĂSURĂ TEMPORARĂ - În piețe deschise este permisă activitatea

Producătorii români își pot desfășura marfa în continuare.

MĂSURĂ TEMPORARĂ - În piețe deschise este permisă activitatea

Producătorii români își pot desfășura marfa în continuare în piețe deschise, în piețe volante, declară premierul României, conform biziday. “Producătorii români își pot desfășura marfa în continuare în piețe deschise, în piețe volante. Am luat această măsură pentru că știm din raportări că în aceste piețe, gradul de conformare cu măsurile restrictive era foarte mic. Este o măsură temporară.

Am luat măsuri ca să stopăm înmulțirea cazurilor. Sunt decizii care vor afecta anumite categorii, le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri. Practic am luat decizii care vizează anumite domenii, cum ar fi funcționarea piețelor în spații deschise.

Totodată el a precizat că e o mare diferență între supermarketuri și piețe. “Vom lua toate măsurile pentru a nu fi afectați producătorii autohtoni și nici persoanele care cumpărau produse proaspete din piață. Trebuie specificat că este o mare diferența între supermarket și piețe. În supermarket, gradul de conformare este mult mai mare, ventilația este mai bună.

De asemenea, terasele nu sunt închise. Am preluat din Legea fumatului definiția spațiilor deschise. Am realizat că multe terase au devenit spații închise.

Am văzut că există un grad de conformare foarte bun în ceea ce priveşte portul măştii. Pe de altă parte, le cer oamenilor să nu lase garda jos în niciun moment”. precizează Ludovic Orban, conform biziday.

C.S.