MARAMUREȘ - Un nou an, noi planuri și dorințe

Fiecare început de an e un nou început de drum. Avem noi planuri, dorințe, ideei de afaceri, de vacanțe, de viață.

MARAMUREȘ - Un nou an, noi planuri și dorințe

Fiecare început de an e un nou început de drum. Avem noi planuri, dorințe, ideei de afaceri, de vacanțe, de viață. Simțim că putem lua totul de la capăt cu noi forțe. Maramureșenii privesc cu încredere spre anul ce abia a început, spre noi orizonturi, fără Covid-19, fără pandemie, fără restricții de circulație, fără toate lucrurile negative de care au avut parte în anul precendent.

Speranța moare ultima!

Cu țoții știm expresia „Speranța moare ultima” sau am ascultat cel puțin odată cântecul lui Gabriel Dorobanțu, cu același nume. De Anul Nou, maramureșenii au speranța că va începe un an nou, mai bun, în care pandemia va rămâne istorie.

„Anul Nou reprezintă pentru mine un nou început. Am speranța că anul acesta va fi diferit. Cred și îmi doresc să scăpăm de pandemie și să circulăm liberi. E cel mai urât sentiment, acela de constrângere. Nu știam cum e până anul trecut. Nu îmi imaginam cât poate fi de deranjant să mergi la o prietenă după mult timp, cu declarație la tine, cu frica în suflet să nu iei virusul și cu ora fixă de întoarcere. Am trăit anul 2020 ce n-am trăit niciodată, și poate nu doar eu cred asta. Cred că sentimentul meu e regăsit la mulți alții. Per total a fost un an bun pentru că familia mi-a fost sănătoasă, eu am fost sănătoasă și până la urmă asta e cel mai important”, a spus Andreea Neamț, de 26 de ani.

Pentru Darius, Anul Nou înseamnă trei planuri importante pe care le-a bifat pe lista de dorințe. „Vreau ca anul acesta să mă înscriu la școala de șoferi și să iau permisul de conducere, să îmi scriu și predau lucrarea de disertație și să-mi iau o mașină. Acestea ar fi dorințele principale, mai sunt și altele, dar dacă le realizez pe acestea eu sunt mulțumit”, a spus Darius Pop, de 24 de ani.

Planuri de vacanțe pentru 2021

Bianca Lazăr spune că n-a fost într-o vacanță din 2019 (și atunci a fost una scurtă) iar pe lista din 2021 o vacanță e primul lucru. „Îmi doresc atât de mult o vacanță, parcă n-am fost într-una de mulți ani. În 2019 am călătorit în Timișoara. Am stat acolo o săptămână și am vizitat diverse locuri. A fost frumos, dar parcă s-a întâmplat de trei-patru ani, nu de un an și jumătate. Cred că pandemia ne amplifică această senzație. După cum am spus, o vacanța e primul lucru pe care mi-l doresc de la 2021. Am trei variante: Franța, Germania sau Marea Britanie. Până la vară mă decid. În rest, sănătate și un an mai bun”, a spus băimăreanca.

Alex Șerban vrea să revină totul la normal în acest an. „Nu am dorințe mari. Eu vreau, în primul rând, să nu mai aud de pandemie și Covid-19, de măști și boli. Vreau să fiu liber psihic, cred că asta e cel mai important. Dacă acest lucru se va întâmpla în anul 2021 eu sunt fericit și mai mult nu-mi doresc”, a spus tânărul de 27 de ani.

În concluzie, dispariția pandemiei e dorința cea mai des întâlnită la maramureșeni. Abia apoi sunt celelalte lucruri normale (bani, vacanțe, timp liber etc.), care în anii trecuți erau cap de listă.

V.R.