MARAMUREȘ - Tot mai multe incendii din cauza instalațiilor electrice defecte

Cele mai multe dintre incendiile la care au luat parte pompierii maramureșeni în trimestrul III al acestui an au avut drept cauză de producere instalațiile electrice defecte. Pompierii atrag atenția asupra acestor aspecte și spun că acest gen de improvizații la instalația electrică pot produce incendii și tragedii.

MARAMUREȘ - Tot mai multe incendii din cauza instalațiilor electrice defecte

Pe parcursul trimestrului III al anului, pompierii maramureșeni au efectuat 134 intervenții, din care 57 au fost la incendii, 27 alte situații de urgență, 16- alte intervenții, 15- arderi necontrolate, 14- salvări animale, 3- asistența persoanelor, 2- protecția mediului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș atrage atenția asupra faptului că în această perioadă, cele mai  multe incendii au izbucnit din cauza instalațiilor electrice defecte- 23 de cazuri. Alte cauze de incendiu cu frecvență mare au fost acţiunea intenţionată- 15 cazuri, fumatul- 9 și utilizarea focului deschis- 8 cazuri.

„Serviciile Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate să intervină, în perioada analizată, la 13 incendii, din care 10- intervenţii S.V.S.U. în cooperare cu serviciile profesioniste și 3- intervenții S.V.S.U. proprii. În aceeași perioadă, personalul S.M.U.R.D. a efectuat 1722 de misiuni, din care 1654 au reprezentat asistență medicală de urgență, 29- asistența persoanelor, 28- alte situații de urgență, 10- descarcerare și 1- alte intervenții. În perioada analizată, Inspecția de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a emis 10 autorizații și 35 de avize de securitate la incendiu, respectiv 1 aviz de protecție civilă. Specialiștii Inspecției au respins 7 autorizații, respectiv 18 avize de securitate la incendiu, din cauza documentațiilor incomplete și/sau neconforme. Pe parcursul trimestrului ce s-a încheiat, personalul Inspecției de prevenire a desfășurat 333 de controale, din care 186 la operatori economici, 117 la instituții, 19 la obiective de investiții, 5 la localități, 5 la S.V.S.U. și 1- la S.P.S.U. Pe durata controalelor, specialiștii Inspecției de prevenire au constatat 1092 de deficiențe, din care 109 nereguli înlăturate pe loc. Au fost aplicate 1037 de sancțiuni, din care 200 de amenzi contravenționale, în cuantum de 334.500 de lei și 837 de avertismente”, precizează ISU Maramureș.

H.D.