MARAMUREȘ - Sezonul de schi se deschide cu multe restricții de pandemie

Sezonul de schi în Maramureș se deschide cu multe necunoscute, dar și cu multă îngrijorare din cauza coronavirusului. Și la pârtiile de schi vor trebui respectate niște reguli foarte clare pentru a nu avea o explozie de cazuri de COVID.

MARAMUREȘ - Sezonul de schi se deschide cu multe restricții de pandemie
Recent prefectul judeṭului Maramureṣ, Silviu- Nicolae Ungur, a avut o întâlnire cu Asociaṭia Monitorilor Profesioniṣti de Schi din Maramureṣ, pe tema deschiderii sezonului de schi 2020-2021, scopul întâlnirii fiind acela de a se stabili anumite mãsuri care urmeazã a fi luate în contextul pandemiei provocate de rãspândirea virusului SARS- CoV- 2.
În discuție au fost puse câteva aspecte, cum ar fi eliminarea cozilor de îmbarcare la instalaṭii, transportul înspre/ dinspre pârtiile de schi, funcṭionarea casieriilor de bilete, funcṭionarea centrelor de închiriere a echipamentelor pentru practicarea sporturilor de iarnã, funcṭionarea ṣi deschiderea ṣcolilor de schi sau programul de funcṭionare al pârtiilor ṣi al unitãṭilor implicate în dezvoltarea acestui domeniu.
„În urma discuṭiilor avute, s-a convenit sã fie înaintat un material cu propuneri cãtre Comitetul Judeṭean pentru Situaṭii de Urgenṭã Maramureṣ, în vederea analizãrii acestuia ṣi luarea mãsurilor necesare atât pentru buna desfãṣurare a practicãrii sporturilor de iarnã, cât ṣi a prevenṭiei împotriva rãspândirii COVID- 19. La întâlnire au participat vicepreṣedintele Consiliului Judeṭean Maramureṣ- Doru Lazãr, directorul Direcṭiei de Sãnãtate Publicã Maramureṣ- Dr. Rareṣ Pop, managerul Serviciului Public Judeṭean Salvamont Maramureṣ- Daniel Benga, preṣedintele Asociaṭiei Monitorilor Profesioniṣti de Schi din Maramureṣ- Adrian Mureṣan, precum ṣi membri ai acesteia, reprezentanṭi ai Inspectoratului de Poliṭie al Judeṭului Maramureṣ ṣi Inspectoratului de Jandarmi Judeṭean „Pintea Viteazul” Maramureṣ, administratori ai pârtiilor de schi ṣi reprezentanṭi ai unitãṭilor administrativ teritoriale pe raza cãrora funcṭioneazã pârtiile de schi”, precizează Prefectura Maramureș.
H.D.