MARAMUREȘ - Paturi COVID în toate spitalele?

Autoritățile județene caută soluții pentru pacienții cu COVID-19. Este posibil să fie alocate paturi noi în toatel spitalele din Maramureș, pentru a face față cererii.

MARAMUREȘ - Paturi COVID în toate spitalele?

În perioada următoare, numărul paturilor destinate pacienților cu COVID-19 va crește și cel mai probabil vor fi astfel de paturi în toate spitalele din județ. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș atrage atenția populației că situația în județul nostru este greu de gestionat. Cu toții trebuie să respectăm regulile de protecție, pentru a scădea numărul de cazuri și presiunea pe spitale.

“Acum vom reașeza paturile de COVID. Am făcut modificări de structură și o să creștem iarăși capacitatea. Acum fiecare spital își face o analiză din punct de vedere a structurii și unde putem să facem aceste paturi și să se respecte circuitele. Dar vor fi paturi cam peste tot. Ori va crește zona tampon, ori modificăm structura sitalului și facem spital de faza a II-a să poată intra în ordinul de ministru. Să vedem. Avem însă oricum o scădere a cazurilor de COVID inclusiv la nivelul județului”, a mai declarat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș, semn că măsurile luate de autorități încep să se vadă. 

A.H.